Świętuj wspólnie z nami zakończenie starego i powitanie nowego roku.
W ten wyjątkowy wieczór pełen wspaniałych doświadczeń, nasz parkiet, dzięki muzyce zapewnionej przez DJ-a, będzie tętnił życiem, a bufety z daniami kuchni włoskiej i azjatyckiej zachwycą spragnionych kulinarnej uczty.
W menu między innymi ostrygi, tatar wołowy, z tuńczyka i wegański, legendarna polędwica Wellington, pieczona gęś, stacja gotowania na żywo z krewetkami i wyśmienite sushi.
Na gości tej wyjątkowej zabawy sylwestrowej będzie czekał open bar*, a Nowy Rok przywitamy lampką szampana G.H. Mumm. Dołącz do nas, aby powitać 2024 w niesamowitym stylu LA DOLCE VITA!
Przystawki z inAzii
- Tuńczyk tataki z sosem teriyaki
- Pescaccio z łososia z kumkwatem i winegretem imbirowym
- Krewetki zapiekane z sosem cytrusowym mizuna
- Sałatka krewetkowa w stylu orientalnym z mango
- Orientalna sałatka z owoców morza z kolendrą i pikantną papryką
- Sałatka z kaczki w stylu orientalnym z ananasem i pomidorami
- Orientalna sałatka warzywna z tofu
Stacja na żywo: Sushi & Mak
- Sushi, maki i sashimi z: 3 rodzajami tobiko, łososiowo-czerwonym kawiorem, tuńczykiem, krewetkami, łososiem, okoniem morskim, pieczonym węgorzem i warzywami z tradycyjnymi przyprawami (sos kikkoman, wasabi, marynowany imbir)
Bar ostrygowy
- 2 rodzaje ostryg (z tradycyjnymi przyprawami i dodatkami)
Przystawki gorące
- Springrolle z krewetkami, z kraba, z kaczką
- Satay: z krewetkami lub kurczakiem, podawane z sosem orzechowym lub kokosowym
- Wegetariańskie pierogi gyoza
Azjatycka stacja na żywo
- Czerwony kawior i bliny z przyprawami i cytryną
- Plasterki wołowiny z kruszonym czarnym pieprzem i oliwą z oliwek extra virgin
- Krewetki pieczone z ziołami
- Cienkie plasterki ośmiornicy, pesto z kolendry, oliwa z oliwek extra virgin, mikro warzywa
- Krewetki Ceviche i chutney z mango
- Skandynawski łosoś marynowany, sos gravlax
- Wędzony łosoś
- Wędzony pstrąg
Śródziemnomorska stacja na żywo
- Sheraton Grand Mozzarella: Bar sałatkowy z dużym wyborem świeżych warzyw i sałat
- Stacja z tatarami: tatar z tuńczyka, tatar warzywny i tatar wołowiny: ręcznie siekana polska polędwica
wołowa, ogórek kiszony, grzyby marynowane, cebula i magi - Sezonowana wołowina pieczona na różowo, z Grana Padano, oliwą z oliwek extra virgin
- Pieczona pierś z kaczki z sosem Cumberland
- Pieczona cielęcina „Vitello Tonnato” z sosem z tuńczyka
- Szynka parmeńska z melonem i balsamicznym sosem truflowym
- Taleggio i owoce leśne z rukolą i sosem balsamicznym
Dania główne: Cucina Mia stacja na żywo
- Risotto truflowe z fasolą edamame
- Rigatoni Chitarra Mare
- Owoce morza z ziołami, sos maślano-winny
- Wellington wołowy z sosem cielęcym
- Krewetki z oliwą i natką pietruszki
- Filet z okonia morskiego, orientalna marynata z trawą cytrynową i masłem limonowym
- Dorada z sosem z estragonem
- Pieczona wołowina z sosem porto
- Confit z gęsi z sosem żurawinowym
- Rostbef z musztardowym sosem pommery
- Grillowane warzywa (fioletowa marchewka, ziemniaki, słodkie ziemniaki, koper włoski i inne) podawane z oliwą extra virgin
- Młody ziemniak z koperkiem
- Czarna soczewica z ziołami
Dania główne: inAzia
- Turbot z woka z imbirem i chili
- Krewetki tygrysie z bok choy i szparagami
- Polędwica z dorsza z imbirowym sosem sojowym i warzywami po tajsku
- Kaczka pieczona w stylu orientalnym w śliwkowym sosie z chili
- Smażona wołowina z sosem z czarnego pieprzu
- Kurczak w zielonym curry z tajskim bakłażanem i bazylią
- Ryż smażony z warzywami
Wybór serów
- Z przyprawami i dodatkami: winogrona, krakersy, domowe paluszki ziołowe, chutney owocowy, wybór orzechów.
Desery
- Pianka z mleka kokosowego i ganache z orzechowej czekolady Gianduia
- Pianka z kasztanów i mus z białej czekolady posypana ciasteczkami amaretto
- Mus karmelowy, mango i limonki
- Fontanny czekoladowe w czterech kolorach
- Owoce: truskawki, ananasy, melony, figi i inne
- Puszysty sos czekoladowy
- Deser „sushi i maki” z kokosem, czekoladą i owocami tropikalnymi
- Trufle czekoladowe z dwóch kontynentów
- Williams – ciasto z dwóch rodzajów czekolady z orzechami i marynowanymi gruszkami
- Tarta owocowa ze świeżymi jagodami
- Ciasto tiramisu z Kahluą
Napoje
- Wino musujące, wino białe i czerwone,
- Whisky Ballantine’s, gin Beefeater, wódka Wyborowa,
- Woda mineralna, soki, wybór herbat i kaw
Sylwestrowa zabawa będzie trwała od 20:00 do 02:00 w nocy.
Wszystkie miejsca zostały wyprzedane.
Rezerwacja: [email protected]
+48 730 307 322 lub +48 730 307 150
*W ramach open baru serwujemy: wino, whisky Ballantine’s, gin Beefeater, wódka Wyborowa
**Informujemy, że do Państwa rachunku zostanie doliczona opłata serwisowa 10%, przeznaczona dla zespołu restauracji.
***Wszystkie rezerwacje muszą być w pełni opłacone z góry.
Data:
niedziela, 31.12.2023, 20:00
Wykonawca / Organizator:
Sheraton Grand Warsaw
Lokalizacja:
Sheraton Grand Warsaw
ul. Bolesława Prusa 2
00-493 Warszawa - Śródmieście
Bilety:
Miejsca wyprzedane - 880 PLN