Dziś Marcin jest szefem kuchni właśnie hotelu Sheraton Grand Warsaw, Marek sopockiego Sheratona, a Kamil legendarnego hotelu Bristol.
Azja na 6 rąk to 6 wyśmienitych dań pochodzących z Japonii i Tajlandii, gdzie sfera kulinarna słynie z aromatycznych przypraw i doskonałych ryb i mięs. To także intymny klimat, profesjonalna i serdeczna obsługa, delikatna muzyka sprzyjająca rozmowom, do których tak chętnie wracają goście restauracji inAzia, gdzie odbędzie się kolacja.
Serdecznie zapraszamy na symboliczną podróż do dalekiej Azji. Proponujemy 6-daniowe menu, specjalnie do każdego dania przygotowane koktajle (alternatywnie polecamy wyśmienite włoskie wino Tinello) oraz napoje bezalkoholowe w cenie 440 zł (cena zawiera 10% opłaty za obsługę kelnerską).
Nieprzypadkowa jest data wydarzenia – zrób bliskiej Ci osobie mikołajkowy prezent w postaci wyśmienitego doświadczenia kulinarnego. A ponieważ kolacja na 6 rąk to seria trzech wyjątkowych spotkań, to w marcu 2024 zaprosimy Państwa do Sopotu, a w czerwcu 2024 do warszawskiego hotelu Bristol.
Do zobaczenia w inAzia 6 grudnia!
MENU:
Starter trzech Szefów kuchni
Ostryga z kawiorem ze ślimaka i oliwą kolendrową
Przystawka od Marcina Sasina
Tatar z tuńczyka z kolendrą, przegrzebek z sezamem wasabi z płatkami bonito i pianka szczypiorkowa
Zupa od Marka Soczewki
Zupa z mlekiem kokosowym i krewetkami podana w młodym kokosie
Danie główne rybne od Kamila Jabłońskiego
Turbot i krewetka Jumbo z dzikimi brokułami i edamame w mleku kokosowym z oliwą chilli
Sorbet od Marcina Sasina
Moczi – mango
Dania główne Mięsne od Marka Soczewki
Polędwica pieczona w liściach bananowca, imbirowe grzybki shimeji , japońskie pierożki gyoza z sosem kolendrowym
Deser od Marcina Sasina
Pieczony ananas w chrupiącej czekoladzie z sałatką z mango i liści shiso
Data:
środa, 06.12.2023, 19:00
Wykonawca / Organizator:
Sheraton Grand
Lokalizacja:
Sheraton Grand Warsaw
ul. Bolesława Prusa 2
00-493 Warszawa - Śródmieście
Bilety:
Cena - 440 PLN