Sylwestra 2024/25 w klimacie Casino Night, gdzie szyk spotyka się z ekscytacją. Nasz hotel zamieni się w prawdziwe kasyno, pełne świateł, eleganckich strojów i niezliczonych atrakcji. Czeka na Ciebie luksusowa zabawa przy stołach do pokera, ruletki i blackjacka, wyśmienite menu, a także wspaniała muzyka !
Atrakcje Balu Sylwestrowego:
- Welcome drink na powitanie
- Doskonała zabawa w klimacie CASINO NIGHT na roztańczonych parkietach
- Strefa Casino – graj w ruletkę, poker, blackjack !
- Muzyka prowadzona przez DJ-a
- Wykwintne smaki dań serwowanych, bogatych bufetów zimnych i gorących oraz uczta podniebienia w 3 stacjach tematycznych – live cooking
- Nielimitowany open bar oraz gwiazdy wieczoru: Martini – „wstrząśnięte, nie mieszane”
- Konkursy z atrakcyjnymi nagrodami
- Fotobudka 360
- Uroczyste powitanie Nowego Roku
MENU SYLWESTROWE
PRZYSTAWKA SERWOWANA
- Carpaccio z wędzonej piersi kaczki na sałatach ogrodowych z sosem z konfitury różanej z konfitowanym buraczkiem w tymianku
DANIE GŁÓWNE
- Pieczony filet z łososia norweskiego marynowany w sosie ponzu i brendy na puree z
batatów z gorczycą w sosie i imbirowym z romanescu i prażonym sezamem
DESER
- Parfait czekoladowe z nutą pomarańczy na postumencie z bezy na musie malinowym z
kawiorem limonkowym z miętą.
BUFET SZWEDZKI ZIMNY
- Melon złocisty z szynką parmeńską pod sosem z kiwi
- Deska serów gatunkowych z winogronami i paluszkami grissini
- Konfitowane piersi kaczki aromatyzowane kolędrą na sosie żurawinowym
- Deska mięs pieczystych z piklami i sosami
- Roladka z wędzonego łososia z musem kaparowym na rukoli
- Tortilla z kurczakiem chrupiącymi sałatami zapiekana pod mozzarellą
- Łosoś marynowany w trawie cytrynowej z sosem limonkowym
- Pikantna rolada z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
- Sajgonki z mięsem i makaronem ryżowym z sosem słodko kwaśnym
- Kieszonki ze schabu z musem chrzanowym
- Półmisek ryb wędzonych
- Caprese po sycylijsku
SAŁATKI
- Sałatka rzymska z kozim serem w towarzystwie ciemnych winogron, truskawek w otulinie szynki
szwarcwaldzkiej - Sałatka z makaronem sobą, kurczakiem, orzechami w sosie teryjaki
- Sałatka z wędzonym łososiem na mixie sałat z pesto i filetowaną pomarańczą
- Bukiet kolorowych sałat z pomidorkami cherry i szalotką z marynowanym serem feta i owocami
granatu
WYBÓR PIKLI I DIPÓW
- Pieczywo wypiekane w hotelowej piekarni
BUFET GOTĄCY
- Zupa tajska z warzywami i krewetką
- Krem z białych warzyw z topinamburem i oliwą truflową
- Wieprzowina po meksykańsku z duszoną fasolą i Jalapeño
- Kurczak curry
- Polędwiczka wieprzowa konfitowana w rozmarynie i czosnku, w sosie grzybowym
- Medalion z łososia w sosie chimichuri
- Wybór warzyw grillowanych w tymianku i pieczonym czosnku
- Ryż basmatti z aromatycznym prażonym sezamem i nutą cytryny
- Gnnochi buraczkowe z palonym masłem i płatkami chili
- Mix warzyw z pary w otulinie oliwy rozmarynowej
- Makaron pennete z suszonymi pomidorkami pesto i karczochami
STACJA LIVE COOKING – KUCHNIA AZJATYCKA – od 22:30 do 02:00
- Wieprzowina smażona w woku z kiełkami mung groszkiem i imbirem oraz orzechami ziemnymi z chili
- Kurczak z papryką i ananasem w otulinie cebulki dymki i prażonego sezamu
- Makaron ryżowy smażony z warzywami kapustą pok choy i wędzonym tofu
- Krewetki smażone w płatkach chili z kolędrą i imbirem
STACJA LIVE COOKING ZIMNA – od 22:30 do 02:00
- Tatar z wyselekcjonowanej wołowiny z aromatycznymi piklami
- Tatar z troci wędrownej z kaparami i koprem
BUFET SŁODKI
- Musy owocowe
- Pana cotta z sosem malinowym
- Bezy kolorowe z kremami
- Owoce filetowane
Zaproszenia i szczegóły:
+48 22 574 20 00
Bal sylwestrowy w układzie bankietowym, istnieje możliwość rezerwacji stolika na wyłączność, miejsca
przyznawane w zależności od ich dostępności w poszczególnych salach.
Data:
wtorek, 31.12.2024, 20:00
Wykonawca / Organizator:
Hotel Lord
Lokalizacja:
Hotel Lord
Al. Krakowska 218
02-219 Warszawa
Bilety:
Cena od / os. - 700 PLN