Let’s Nibble to nowy gastronomiczny koncept mieszczący się w samym centrum Food Town – tuż przy BioBazarze. Miejsce stworzone z pasji do comfort foodu, kreatywnej i świadomej kuchni, idei wspólnego spędzania czasu i wyselekcjonowanego wina. Menu Nibble to nowoczesne i odważne smaki, przygotowywane z naciskiem na świadome wykorzystanie produktów przy współpracy z zaufanymi dostawcami. Pozycje podawane są w formie dań do dzielenia się, testowania i dosłownie skubania, a dopełnieniem każdego z nich jest idealnie dopasowane wino z każdego zakątka świata. Wszystko to w towarzystwie klimatycznego oświetlenia, industrialnej architektury i sztuki.
– FISH SET –
- chleb rzemieślniczy
chleb z cheddarem / masło paryskie / kawior Antonius
oliwki / oliwa laurowa / zielony pieprz - taco śledziowe
feuille de brick / śledź / majonez z palonego ziemniaka / szalotka - ostryga / 3 sztuki
maślanka / ogórek / kawior koperkowy / szalotka / limonka / sanho
jabłko / cytryna / sól maldon wędzona - arancini
ramen risotto / krewetka / shitake / scamorza / czarna trufla - hot dog z węgorzem
brioche / polski węgorz / wasabi / jabłko / daikon - turbot
turbot / tom kha gai / nori / ramen risotto / shitake / mizuna
marchew / miód szałwiowy / kasza gryczana - sery
polskie sery zagrodowe / borówka / trawa żubrowa - jabłkowiec
jabłko / palone masło / goździk / sos waniliowy / oliwa cynamonowa / złoto
– MEAT SET –
- chleb rzemieślniczy
chleb z cheddarem / masło paryskie / kawior Antonius
oliwki / oliwa laurowa / zielony pieprz - taco śledziowe
feuille de brick / śledź / majonez z palonego ziemniaka / szalotka - ostryga / 3 sztuki
maślanka / ogórek / kawior koperkowy / szalotka / limonka / sanho
jabłko / cytryna / sól maldon wędzona - pyza
ziemniak / ossobuco / nduja / puder z szalotki / ramen - tatar z polędwicy wołowej na 3 sposoby
estragon / szalotka / żółtko / trufla / shimeji / orzech włoski
chilli / oliwa sezamowa / sos sojowy - beef stek z dojrzewającej polędwicy wołowej rasy Black Angus
korzenny demi-glace / ziemniak / seler / czarna trufla
burak / gruszka / pistacja - sery
polskie sery zagrodowe / borówka / trawa żubrowa - jabłkowiec
jabłko / palone masło / goździk / sos waniliowy / oliwa cynamonowa / złoto
– VEGE SET –
- chleb rzemieślniczy
chleb z cheddarem / masło paryskie / czarna trufla
oliwki / oliwa laurowa / zielony pieprz
chipsy z jarmużu / dip szczypiorkowy
piklowane i kiszone warzywa - gratin
dynia piżmowa / marchew / pieczony czosnek / cząber / czarna trufla - awokado tatar
awokado / słonecznik / szczypiorek / oliwa pistacjowa
san marzano / ponzu / pieprz sansho / stracciatella - gyoza
ręcznie robione i nadziewane pierożki / kimchi / podgrzybek / ponzu - bakłażan
bakłażan chiński / kawior yuzu / orzech laskowy / tabbouleh / topinambur / imbir / nać pietruszki / sos mole / gorzka czekolada / czarny sezam / chipsy z selera / sól szczypiorkowa - polskie sery zagrodowe / borówka / trawa żubrowa
- jabłkowiec
jabłko / palone masło / goździk / sos waniliowy / oliwa cynamonowa / złoto
Rezerwacja
- 537 000 713
- rezerwacje@letsnibble.pl
Data:
sobota, 31.12.2022, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Let's Nibble Fabryka Norblina
Lokalizacja:
Let’s Nibbel
ul. Żelazna 51/53
00-841 Warszawa
Bilety:
Cena / os. - 450 PLN
