Niskokaloryczne i lekkostrawne szparagi, posiadające także wiele składników odżywczych.
Podczas warsztatów dowiemy się, jak poprawnie przygotować szparagi i ile czasu je gotować, by były pyszne i jędrne. Adriana opowie nam także, czym są nowalijki i nauczy nas jak je kisić. Przy każdym daniu pokaże nam różne techniki i triki kulinarne.
Razem z Prowadzącą stworzymy także niecodzienne dodatki do naszych dań, takie jak czarne kluski śląskie, suszone kacze żółtko czy prażone konopie. Wykorzystamy wiosenne produkty najwyższej jakości, z których powstaną pyszne dania, a spotkanie zakończymy słodko kwaśnym deserem!
Menu:
- gotowane i opalane białe szparagi, podane z palonym masłem, słoniną z mangalicy, kaczym żółtkiem suszonym oraz prażonymi konopiami
- zielone szparagi z gremolatą z chleba, sosem z polskich ziół oraz serem Bursztyn
- schab z mangalicy sous vide podana z czarnymi kluskami śląskimi, musem z rabarbaru oraz kiszonymi nowalijkami
- pyszna, ekspresowa tarta cytrynowa z truskawkami
Podczas warsztatów kawa z ekspresu ciśnieniowego / wybór herbat / lemoniada.
Data:
sobota, 20.04.2019, 18:00
Wykonawca / Organizator:
Cook Story, Adriana Marczewska
Lokalizacja:
Cook Story
ul. Klimczaka 1 lok 13
02-797 Warszawa
Bilety:
Cena - 269 PLN
