Komunikat COVI-19 Kolejny raz, z wielkim żalem, zmuszeni jesteśmy przełożyć termin Fety.
Mając na uwadze pogarszającą się i bardzo dynamicznie rozwijającą się sytuację, w trosce o bezpieczeństwo i zdrowie, przełożenie festiwalu jest jedyną słuszną decyzją.
Jest nam niezmiernie przykro, tym bardziej, że praktycznie wszystko było zapięte na ostatni guzik, ciekawy program, świetni wystawcy, bardzo duże zainteresowanie festiwalem zapowiadające fantastyczna atmosferę, ale niestety siła wyższa kolejny raz zmusza nas do przełożenia terminu.
Warsztaty, panele dyskusyjne, degustacje, spotkania z ekspertami branżowymi, foodpairingi i przede wszystkim DWA DNI obcowania i smakowania piwa/wina/sera.
W jednym miejscu piwowarstwo, winiarstwo oraz serowarstwo, zaprezentuje swoje osiągnięcia, podzieli się historią i osiągnięciami. Podczas Festiwalu, przybliżymy tradycję i historię browarnictwa, otworzymy strefę dla piwowarów domowych. Przejdziemy szlakiem winobrania w regionie. Rozsmakujemy odwiedzających w serach rzemieślniczych. Wydarzeniu towarzyszyć będą panele dyskusyjne, warsztaty oraz foodpairingi.
Część poświęconą serowarstwu, poprowadzi Gieno Mientkiewicz, kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru, serowy ekspert. Szlakiem wina, goście przejdą z Mariusz Kapczyński, dziennikarzem i krytykiem winiarskim, jurorem krajowych oraz międzynarodowych konkursów alkoholi, twórcą portalu Vinisfera.pl. Piwną scenę poprowadzi Tomasz Kopyra, ekspert branży piwowarskiej, członek założyciel Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, sędzia certyfikowany PSPD i BJCP, krytyk piwny, bloger i publicysta (Piwowar, Agro Industry), vloger.
Program Festiwalu – wkrótce
Data:
15 maja 2021 - 16 maja 2021
Godzina 10:00
Wykonawca / Organizator:
Feta. Festiwal Piwa, Wina i Sera
Lokalizacja:
Centrum Praskie Koneser
ul. Plac Konesera 2
03-736 Warszawa
Bilety:
Wstęp jednorazowy płatny - 10 PLN